Hommage aan de clown  

Chaplin and other famous clowns by Arno 


In reprise wegens succes !

De clown is een onuitputtelijke bron van fantasie voor Arno Huibers. In deze 40+ jubileumvoorstelling speelt hij zijn interpretaties van wereldberoemde acts, samengesmeed tot een eerbetoon aan de 'grote meesters' van de clownswereld.
English (no Dutch required)
The clown
is an inexhaustible source of fantasy for Arno Huibers. In this 40+ anniversary
performance Arno Huibers plays his own interpretations of world-famous acts, forged into a tribute to the 'great masters' of the clown world. 

Arno Huibers voert ons mee in de zwart-witte wereld van de vroege film met Charlie Chaplin & Buster Keaton in Limelight en brengt ons via de vermakelijke jonge Rowan Atkinson met 'invisible drums' en via een poëtische romance geïnspireerd op de beroemde clown Slava Polunin (Snowshow) uiteindelijk tot in een kleurrijke multimediale clownsact, waarmee hij de clown naar de 21ste eeuw brengt in zijn eigen intieme Eindhovense theater.

English in the black-and-white world of early film with Charlie Chaplin & Buster Keaton in Limelight and, via the young Rowan Atkinson and the Russian clown Slava Polunin, we end up in a colorful multimedia clown act, taking Arno Huibers his clown into the 21st century performing in his own intimate Eindhoven theater.

Data / tijd 11 oktober reserveren & 13 oktober reserveren / 8 november reserveren & 10 november reserveren / 13 december reserveren & 15  december 2024 reserveren

vrijdagen 20 uur & zondagen 15 uur / duur ± 75 minuten

Voor wie Voor volwassenen en  kinderen welkom vanaf 6 jaar (niet jonger!)

Waar Arno's Theater, Kalverstraat 11, Eindhoven
Prijs volwassene € 16,- / kind tm 16 jaar € 10,- incl gratis kop thee of koffie tot 10 min. voor aanvang

Exclusief voor uw familie, bedrijf, feest, etc te boeken

Waar Alleen te boeken als besloten voorstelling in Arno's Theater, Kalverstraat 11, Eindhoven

Boekingen rechtstreeks via Arno Huibers Theaterproducties. Mail voor prijs en voorwaarden: a.h@on.nl 

Voor welke gelegenheid Bijvoorbeeld uw verjaardag, jubileum, familiefeest.

Voorstelling  
Het publiek  meldt zich vooraf  bij een gerestaureerde  klassieke Pipowagen: DE KASSA. Een man met groene hoge pet op en een goud afgebiesd rood circusjasje  aan, wijst u de weg naar het gezelligste theatertje van Eindhoven.  
Het hagelwitte decor en speelvlak zijn (nog) leeg. Een man in stofjas brengt chaos in de orde. Hij prepareert een verboden rode knop en na wat gestuntel lukt het hem een zwart-witte film te starten.  

Charlie Chaplin en Buster Keaton spelen twee vaudeville artiesten in hun nadagen in de film Limelight. Chaplin stapt uit de film live het podium op, in een interpretatie door Arno Huibers. Samen met Keaton laat hij een muzikale act letterlijk in rook opgaan.
Rowan Atkinson De stofjas veegt het podium schoon. Tot zijn verbazing hoort hij tijdens het vegen twee onzichtbare drumsticks rollen. Zo ontstaat de wereld van Atkinson  (jaren later bekend als mr. Bean), die een drumstel bespeelt dat we nooit zien, maar wel horen. De magie van de ongebreidelde fantasie van de clown.
Slava Polunin In een poëtisch universum creëert de stofjas een hommage aan de wonderschone poëtische clown Slava. Daarin vormen de maan en twee enorme stoffen telefoons het decor van romantiek en tragiek. Waarin hoop op het winnen van een niet bestaande liefde het wezen van de clown bloot legt.
Arno Huibers De voorstelling eindigt met de kleurrijkste act, in letterlijke zin. Een clownsraket lanceert Arno vanuit het heelal naar zijn eigen fantasiewereld. We zien zijn clown in worsteling met licht, projecties, verfspatten en een mobieltje. Het is de clown die veroorzaakt wat hemzelf overkomt. En in zijn fantasierijke verwondering vindt hij altijd weer oplossingen. Wanneer de verboden rode knop aan het einde wordt ingedrukt, blijkt de oplossing voor vrede zo clownesk eenvoudig.

Arno Huibers heeft lef om via onderzoek naar  specifieke speelwijzen van beroemde clowns op zoek te gaan naar het wezen van zijn eigen clown. Niet de imitatie staat centraal maar de uitdaging om ook na meer dan 40 jaar nieuwe facetten van de clown te leren kennen. Zo wordt het eerbetoon, deze HOMMAGE AAN DE CLOWN  voor hem een bron van vernieuwing.

 

Enkele recensies en reacties  

Recensie Italië - (Il ridotto di Venezia door Antonio Giarola)
'...is het in de finale dat een crescendo plaatsvindt dat enkele van de mooiste momenten uit Arno's veertig jaar repertoire bevat en versterkt, vooral met betrekking tot het gebruik van licht als een partner, poëtisch denkbeeldig maar levend en dat leidt tot een echte apotheose in deze show.'

Eindhovens Dagblad (door Gerard Mesman)  
We kijken naar ons zelf, naar ons dagelijkse gestuntel om ons door ons eigen leven heen te worstelen. En Huibers doet dat met mededogen en pure liefde voor de clowns die hij neerzet...  
Dit is de clown die Huibers wil zijn: speels de situatie naar zijn hand zetten. Een serieuze clown vol subtiele humor, en met begrip voor ons als stuntelende wezens...  
Het spelplezier straalt er in het vierde deel van de voorstelling af, als Huibers zijn eigen clown ten tonele voert...  
(hele artikel: interview/recensie  )

Per mail

Jij zet ook hier weer de clown neer met een mooi sentiment en een bevlogenheid die ik alleen van jou ken. - Michael, Mikki
Met een grote glimlach genoten! Een ware hommage aan 'de' clown en zeker aan Arno's mooie lieve sympathieke vertolking van een super-tot-in-de-details-clown!' - Ellen, Roel
Groots! Genoten! - Leon en Maria
Arno, je ontroert me. Diep respect voor jou, fantastisch mooi... - Maaike, Bas
Lees voor meer reviews

Nieuwsbrief Wilt u op de hoogte gehouden worden schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief van Arno's Theater op deze pagina:  Arno's Theater

 

Mede met subsidie van

Hommage aan de clown

(2 min)

In deze 40+ jubileumvoorstelling speelt Arno Huibers zijn eigen interpretaties van wereldberoemde acts, samengesmeed tot een eerbetoon aan de ‘grote meesters’ van de clownswereld.

Homage to the Clown

(5 min)

Chaplin and other famous Clowns by Arno Homage to the Clown is a kaleidoscope of the international world of the clown. 

Hommage aan de clown

(2 min Lage resolutie)