Projecten / boek


De clown in de visie van Arno Huibers is breed maatschappelijk inzetbaar. Hij stond mede aan het begin van Cliniclowns Nederland/ Roemenië en miMakkus.nl  (beroepsopleiding voor subtiel clownscontact bij dementie). Via Stng. Clown en comedie zette hij zich in voor maatschappelijk culturele projecten. Hij schreef de boeken: Clown met twee neuzen en Dementie met een glimlach.

Alleen al met mimiek is communicatie mogelijk bij mensen met diepe dementie, ernstige verstandelijke beperkingen of autisme; maar ook met zwerfkinderen en met anderstaligen waar ook ter wereld. Sprakeloos contact, zonder woorden. Niet via cognitie van taal maar juist alle zintuigen afstemmen op de belevingswereld van de ander.
Zo ontstaat een ontmoeting met een glimlach. Met deze glimlach van zijn clown initieerde Arno Huibers diverse projecten in Nederland, Roemenië, en werkte samen in de sloppenwijken van Peru met de Amerikaanse arts en clown Patch Adams.

Boek: Dementie met een glimlach  
Over zijn werk bij mensen met diepe dementie en meervoudige stoornissen waar later miMakkus.nl uit ontstond, schreef Arno Huibers het boek Dementie met een glimlach. Hoewel uitverkocht in boekhandel en online, hebben diverse bibliotheken het boek in uitleen. Wel is het boek in digitale vorm als PDF te koop voor € 9,95. Stuur een mailtje naar a.h@on.nl 

Documentaire Ik wil Mieke blijven

De film ‘ik wil Mieke blijven’ geeft een indringend beeld in het proces van dementie, in dit geval Alzheimer. De film is een weergave van 5 ontmoetingen van Arno Huibers met Mieke in 5½ jaar tijd, die gaandeweg van interviews overgaan in nonverbale clownsontmoetingen. Via deze link ziet u een korte samenvatting van 3 1/2 minuut: https://youtu.be/FDFlfUVYZag of 15 min: https://youtu.be/1EQmJahL6TA 

Voor de volledige documentaire (30 min) mailt u naar a.h@on.nl