Alleen al met mimiek is communicatie mogelijk bij mensen met diepe dementie, ernstige verstandelijke beperkingen of autisme; maar ook met zwerfkinderen en met anderstaligen waar ook ter wereld. Sprakeloos contact, zonder woorden. Niet via cognitie van taal maar juist alle zintuigen afstemmen op de belevingswereld van de ander.
Zo ontstaat een ontmoeting met een glimlach. Met deze glimlach van zijn clown initieerde Arno Huibers diverse projecten, veelal ondersteund vanuit de Stichting Clown en Comedie.

 De Stichting Clown en Comedie 
Vanuit de Stichting Clown en Comedie (ANBI-status RSIN nummer 8095917) heeft Arno Huibers vanaf 1985 tientallen sociaal culturele projecten geïnitieerd met maatschappelijke relevantie. U vindt informatie op deze aparte pagina van Stichting Clown en Comedie.

 Reisbrieven van een clown
In Peru werkte Arno samen met de Amerikaanse arts en clown Patch Adams (founding father van Cliniclowns wereldwijd, over wiens werk een film verscheen met Robin Williams in de hoofdrol). Lees de vermakelijke en ontroerende reisbrieven over de projecten in Roemenië en Peru: Reisbrieven

 Boek: Dementie met een glimlach 
Over zijn werk bij mensen met diepe dementie en meervoudige stoornissen waar later miMakkus uit ontstond, schreef hij het boek Dementie met een glimlach. Uitverkocht in de boekhandel en online. Een tweede druk (2021) alleen nog VERKRIJGBAAR via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw naam, adres, postcode en plaats. Prijs incluis verzendkosten € 24,95. Mocht u het gesigneerd willen hebben, vermeld u dit er dan bij.

 

Contact

Eindhoven - Nederland
e-mail: link naar email
KvK nr: 17247421
Tel: zie footer