De clown is een onuitputtelijke bron van fantasie voor Arno Huibers. In deze 40+ jubileumvoorstelling -door tante Corona enige tijd vertraagd- speelt Arno Huibers zijn eigen interpretaties van wereldberoemde acts, samengesmeed tot een eerbetoon aan de ‘oude meesters’ van de clownswereld. We beginnen in de zwart-witte wereld van de vroege film met Charlie Chaplin & Buster Keaton in Limelight en komen via de vermakelijke jonge Rowan Atkinson en de Russische clown Slava Polunin terecht in een kleurrijke multimediale clownsact, waarmee Arno Huibers zijn clown naar de 21ste eeuw brengt in zijn eigen intieme Eindhovense theater.

Vanaf 25 februari tm 29 mei staan er twee try-outs, een première en 15 reguliere voorstellingen gepland in Arno's Theater.
 Reserveren  kan vanaf 1 februari via deze link: ticketkantoor.nl/events/hommage
Try-outs 25 februari & 11 maart / Première 18 maart / Overige data: Maart: 20, 25, 27 & April: 1, 3, 8, 10 & Mei: 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27, 29
Tijden Alle vrijdagavonden om 20 uur en alle zondagen om 15 uur Entree € 16,- volwassenen en € 10,- kinderen tm 16 jaar (Kinderen welkom vanaf 8 jaar)

 


 

 Voorstelling  
Het publiek
 meldt zich vooraf bij een gerestaureerde klassieke Pipowagen: DE KASSA. Een man met groene hoge pet op en een goud afgebiesd rood circusjasje aan, wijst u de weg naar het gezelligste theatertje van Eindhoven. 
Het hagelwitte decor en speelvlak zijn leeg. Een man in stofjas brengt chaos in de orde. Hij prepareert een verboden rode knop en het lukt hem uiteindelijk een zwart-witte film te starten.  

Charlie Chaplin en 
Buster Keaton spelen twee veaudeville artiesten in hun nadagen in de film Limelight. Chaplin stapt uit de film live het podium op, in een interpretatie door Arno Huibers. Samen met Keaton laat hij een muzikale act letterlijk in rook opgaan.
Rowan Atkinson De stofjas veegt het podium schoon. Tot zijn verbazing hoort hij tijdens het vegen twee onzichtbare drumsticks rollen. Zo ontstaat de wereld van Atkinson (jaren later bekend als mr. Bean ), die een drumstel bespeelt dat we nooit zien, maar wel horen. De magie van de ongebreidelde fantasie van de clown.
Slava Polunin In een poëtisch universum creëert de stofjas een hommage aan de wonderschone Russische clown Slava. Daarin vormen de maan en twee enorme stoffen telefoons het decor van romantiek en tragiek. Waarin hoop op het winnen van een niet bestaande liefde het wezen van de clown bloot legt.
Arno Huibers De voorstelling eindigt met de kleurrijkste act, in letterlijke zin. Een clownsraket lanceert deze clown vanuit het heelal naar zijn eigen wereld. We zien hem in worsteling met licht, projecties, verfspetters en mobieltje. Het is de clown die veroorzaakt wat hem overkomt. En in zijn fantasierijke verwondering vindt hij altijd weer oplossingen. Wanneer een verboden rode knop aan het einde wordt ingedrukt, blijkt de oplossing voor vrede zo clownesk eenvoudig.

Arno Huibers heeft lef om via onderzoek naar specifieke speelwijzen van beroemde clowns op zoek te gaan naar het wezen van zijn eigen clown. Niet de imitatie staat centraal maar de uitdaging om ook na 40 jaar nieuwe facetten van de clown te leren kennen. Zo wordt het eerbetoon, deze HOMMAGE AAN DE CLOWN voor hem een bron van vernieuwing.

Speeldata
Data worden binnenkort bekend.
Mocht u daarover bericht willen krijgen kunt u zich inschrijven op de nieuwsbrief (max 6 x per jaar) via deze pagina: Arno's Theater  

Aan deze voorstelling van Arno Huibers Theaterproducties werkten mee
Arno Huibers - spel / script / beeldmateriaal
Geert Niland - regisseur / script / video editing / animaties
Rob Bügel - licht / geluid
Jolanda van de Ven - kleding / attributen
Ineke van Doorn - kleding / attributen
Pilo Pilkes - pruik
Harold Hugenholz - animaties
Paul van der Heijden - drums op soundtrack
Ercolano Grazioli (Italië) - componist / arrangeur / musicus
Massimo Spinosa (Italië) - accordeonist
Rosemary Sek - fotografie

Met dank aan
Cultuur Eindhoven


Wilt u op de hoogte worden gehouden, meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief via deze pagina: Arno's Theater  

Recensies + schriftelijke reacties uit eerdere voorstellingen 

"Huibers is om te zoenen ... Een voorstelling om verliefd op te worden dus: charmant, innemend en intiem...en dankzij schitterende projecties en wonderschone muziek weet Huibers het publiek te betoveren met zijn romantische clownsodyssee... De setting is sprookjesachtig... De voorstelling is namelijk om in te lijsten zo mooi. In een betoverende voorstelling brengt Huibers solo het verhaal..." - Eindhovens Dagblad

De Clown Voorbij is een indringende voorstelling, straf geacteerd, met een fraai toneelbeeld. - Eindhovens Dagblad 

De voorstelling heeft mij ontroerd Brigitte Pa en ik vonden het een mooie lieve ontroerende voorstelling waar over te denken is ook met een lach en traan- Koos

Wat een ode aan de clown, een ode aan de liefde. Je clown wordt steeds mooier, rijper, intenser en meer stralend... - Rik

Je raakt mensen en doet ze gaan nadenken over... dank voor de bijzondere avond - Anke

Dank je wel, voor deze  bijzondere- intieme- en kwetsbare  voorstelling - Angelique

All these are perceived and permeate the audience that remains in a “suspended” silence until the final liberating applause that rewards the purity of a “lived” intimate story - Antonio Giarola

indrukwekkende avond De clown voorbij. Dankjewel.

Schitterend theater in de achtertuin Erg sfeer vol en gezellig Mooie voorstelling gezien - René

Andere reacties zie Lees meer...

 

Contact

Eindhoven - Nederland
e-mail: link naar email
KvK nr: 17247421
Tel: zie footer