Terwijl Arno Huibers in 1993 met Patrice Verburg nog als Cliniclown werkzaam is op de afdeling kinderoncologie in het Radboudziekenhuis start hij vanaf 1994 een aantal culturele en sociale-educatieve projecten voor kansarme kinderen in Roemenië. Dit resulteert o.a. in Cliniclowns Roemenië (1994-2012), Droomkracht (2002) en heden een zelfstandige stichting, het project Lifeskills (2008) en in 2018 overgegaan in het Hans Loots Education Fund, de stichting Just 100 Heroes, eveneens opgegaan in het Hans Loots Education Fund. Giften van sponsors worden via de Stichting Clown en Comedie (ANBI-status) voor 99,9% direct ingezet voor betreffende projecten (0,1% zijn kosten van de RABO-rekening).


Stichting Clown en Comedie, Hans Loots Education Fund - projecten voor kansarme Roemeense kinderen en dementerende ouderen.
Vanaf 2008 heeft Arno via de stichting Clown en Comedie, samen met de Foundation FICF (NGO) in Boekarest de projecten Lifeskills en Hans Loots Education Fund opgestart waarbij educatie (via art-therapie) en scholing voor kansarme Roemeense kinderen centraal staan. Het betreft zowel voormalige zwerfkinderen, als verlaten kinderen als teenermoeders en zwaar getraumatiseerde kinderen. Sinds 2015 is dit project uitgebreid met creatieve therapie bij een groep eenzaam levende ouderen deels met dementie.

Deze projecten, die door Roemeense psychologen worden uitgevoerd, worden financieel en inhoudelijk ondersteund via de stichting Clown en Comedie (anbi-status). Voor verdere informatie van de projecten kunt u ook contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We sturen u graag een digitale flyer toe en indien gewenst de jaarverslagen.


Droomkracht - theaterproject voor Roemeense 'abandoned children'
In 2002 heeft Arno Huibers met Nederlandse artiesten een project gerealiseerd in de Roemeense dorpjes Valea Plopului en Valea Screzii. De Roemeens orthodoxe priester Father Tanase verleent hier samen met dorpelingen aan zo'n 300 tal 'abandoned' (kansarme en vaak verlaten) kinderen, jongeren en jonge (teener)moeders van 0 tot 25 jaar onderdak en scholing.

Dit project werd tot en met 2013 financieel ondersteund door de stichting Clown en Comedie van Arno Huibers. Vanaf 2013 bestaat het project zelfstandig via de 'Stichting Droomkracht' o.l.v. Xander Nichting (musicus). Met het theaterproject Droomkracht worden kinderen gestimuleerd om door middel van workshops hun dromen gestalte te geven in theater- en muziekpresentaties.
Neemt u bij interesse in sponsoring contact op via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Cliniclowns Roemenië
Dit project werd door Arno Huibers in 1993 in samenwerking met wijlen Dr. Alexandra Zugravesçu in Boekarest gestart ten behoeve van doodzieke (wees)kinderen. In 2002 werd een samenwerking aangegaan met Cliniclowns Nederland. Tegenwoordig werkt men onder een andere noemer samen met een Belgische zusterorganisatie.

Contact

Eindhoven - Nederland
Tel: +31 (0)40 2814602
e-mail: info@arnohuibers.nl
KvK nr: 17247421