Circusregie
Circussen als Roncalli, Gruss, I Clowns waren in de jaren '80 in Europa baanbrekend. Theaterelementen in het circus zorgden voor vernieuwing. Circus zonder dieren veroorzaakte verhitte discussies of het wel de naam circus verdiende. Met mijn verstilde clownerie heb ik in Nederland en Italië met de clownsneus vooraan mogen staan bij deze ontwikkelingen.

Bij Cirque Magnifique heb ik met mijn liefde voor circuskunst in de magische ruimte van het theater de programma's 'SOL' en 'TARTARE' en 'OBBA' geregisseerd. Circusdisciplines vol zorg gedragen door een groep jonge mensen verrijkt met de fantasie en de gelaagdheid die het theater eigen zijn.  Aan mij de eer om het circus te verrijken met de magie van het theater.

Cabaretregie en regie van clowns, dwazen en narren
In mijn regie bij cabaret, kleinkunst, clowns, dwazen en narren, ga ik uit van het materiaal dat door de artiest/acteurs zelf wordt aangedragen. En niet alleen materiaal in de zin van acts en verhaal maar juist ook het materiaal dat zij zelf zijn met hun eigen kwaliteit, karakter. Grenzen verkennen en waar mogelijk verleggen, over eigen grenzen heen durven kijken, daar gaat het om. Het vereist van de speler creativiteit, incasseringsvermogen. Maar in mijn regie zal altijd worden uitgegaan van de karaktereigenschappen, de kwaliteiten van de speler en zijn/haar aangedragen materie.

 Arno Huibers regisseerde o.a.
* Cirque Magnifique met SOL, TARTARE en OBBA.

* Theatergroep Venster.

* Clowns bij de stichting mijn Vriend de Clown / miMakkus.

* Cabaretiers Berry Knapen, Stenzel en Kivits, Valerie Geels

* Kunstenmakerstheater Jan Rauh

* 16 eigen theaterproducties

* Regie-adviezen aan diverse jeugdtheatermakers en clowns

* Holiday on Ice: clownsregie voor het programma Energia

* Paperudo van het Wolkentheater; productie voor asielzoekers

Contact

Eindhoven - Nederland
e-mail: link naar email
KvK nr: 17247421
Tel: zie footer