Over zijn werk bij mensen met diepe dementie en meervoudige stoornissen waar later miMakkus uit ontstond, schreef hij het boek Dementie met een glimlach, dat vanaf heden in de boekhandel ligt. Informatie en online bestellen: www.lecturis.nl of via www.bol.com of bestel via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Arno stond verder mede aan de basis van diverse clownsprojecten in de zorg. Hij werkte mee aan het begin van Cliniclowns Nederland en Roemenie en startte projecten in Roemenie voor 'verlaten kinderen'. 

Met name het nonverbale karakter van zijn clown blijkt communicatie mogelijk te maken met mensen met diepe dementie, ernstige verstandelijke beperkingen of autisme, met zwerfkinderen en met anderstaligen waar ook ter wereld.

Door niet via cognitie van taal te communiceren maar juist alle zintuigen af te stemmen op de belevingswereld van de ander, komt contact tot stand.
Door de wereld van die ander onbevooroordeeld te bezien met verwondering en kinderlijke naïviteit van de clown, ontstaat een ontmoeting met een glimlach.

Zie voor verdere informatie de linken in de menubalk of klik hier: Boek dementie

Contact

Eindhoven - Nederland
Tel: +31 (0)40 2814602
e-mail: info@arnohuibers.nl
KvK nr: 17247421

Facebook nieuws