De clown in de visie van Arno Huibers blijkt breed maatschappelijk inzetbaar. Naast zijn vernieuwingen in de theater- en circustradities stond Arno mede aan de basis van Cliniclowns Nederland, Cliniclowns Roemenië, miMakkus (mensen met dementie of ernstig verstandelijke beperking), Droomkracht Roemenië en Lifeskills Roemenië (voor Roemeense kansarme kinderen). Veel initiatieven ontstonden vanuit zijn stichting Clown en Comedie.

Met name het nonverbale karakter van zijn clown blijkt communicatie mogelijk te maken met mensen met diepe dementie, ernstige verstandelijke beperkingen of autisme, met zwerfkinderen en met anderstaligen waar ook ter wereld.

Door niet via cognitie van taal te communiceren maar juist alle zintuigen af te stemmen op de belevingswereld van de ander, wordt een ontmoeting tot stand gebracht op het gebied van vreugdebeleving.
Door de wereld van die ander onbevooroordeeld te bezien met verwondering en kinderlijke naïviteit van de clown, ontstaat een ontmoeting met een glimlach.

Zie voor verdere informatie de linken in de menubalk of klik hier: miMakkus / goede doelen

Contact

Eindhoven - Nederland
Tel: +31 (0)40 2814602
e-mail: info@arnohuibers.nl
KvK nr: 17247421

Facebook nieuws