Naast zijn vernieuwingen in de theater- en circustradities staat Arno mede aan de basis van diverse clownsprojecten in de zorg. Hij werkte mee in het begin van Cliniclowns Nederland en Roemenie, startte projecten in Roemenie voor 'verlaten kinderen'. Over zijn werk bij mensen met diepe dementie en meervoudige stoornissen waar later miMakkus uit ontstond, schreef hij het boek Dementie met een glimlach, dat vanaf heden in de boekhandel ligt. Informatie en online bestellen: www.lecturis.nl

Met name het nonverbale karakter van zijn clown blijkt communicatie mogelijk te maken met mensen met diepe dementie, ernstige verstandelijke beperkingen of autisme, met zwerfkinderen en met anderstaligen waar ook ter wereld.

Door niet via cognitie van taal te communiceren maar juist alle zintuigen af te stemmen op de belevingswereld van de ander, wordt een ontmoeting tot stand gebracht op het gebied van vreugdebeleving.
Door de wereld van die ander onbevooroordeeld te bezien met verwondering en kinderlijke naïviteit van de clown, ontstaat een ontmoeting met een glimlach.

Zie voor verdere informatie de linken in de menubalk of klik hier: Boek dementie

Contact

Eindhoven - Nederland
Tel: +31 (0)40 2814602
e-mail: info@arnohuibers.nl
KvK nr: 17247421

Facebook nieuws