Een vrolijke, interactieve voorstelling met clownerie, mime, maskerspel én live muziek. Gericht op kinderen van iedere leeftijd en uiteraard volwassenen. Een act met verrassende maskerwisselingen. Voor straat- en theaterfestivals buiten en binnen.

straattheater / openluchttheater / festival / instellingen 

Verhaal...

De Verkleedkoffer
Op ontdekkingsreis gaan is natuurlijk het leukste dat er is. Een vrolijk mannetje droomt ervan de wijde wereld in te trekken om iets anders te worden dan de hele dag op het kantoor van zijn vader te zitten. Hij gaat op avontuur met een grote verkleedkoffer en komt een 'keigoeie' muzikant tegen. Wat is er fijner dan samen muziek te maken en sexy-fonist te worden... "Saxofonist zul je bedoelen... maar dan moet je wel eerst je blouse strijken!" (zucht).
Of toch liever danseres worden...oei of een reuzen-baby, of djembé trommelende oma of drummend straatschoffie.

In De Verkleedkoffer herkennen kinderen zich met het grootste plezier via de spelers in het ‘doen alsof’.
Om aan het einde te ontdekken wie je het liefste bent!

Een voorstelling met percussie, mime, maskerspel en humor. Voor kinderen en volwassenen.

Spelers
Arno Huibers als acteur, clown en maskerspeler en Paul van der Heijden als virtuoos bespeler van bijzondere instrumenten, houden hun kinderpubliek en volwassenen een uur lang op het puntje van de stoelen. Vrolijkheid en plezier zijn troef in deze zeer muzikale theatervoorstelling. Maar daaronder speelt ook een serieus thema als kiezen voor wie je bent en wat je het liefst wilt worden.

Straattheaterfestival
De act wordt 3 x 25 minuten of 2 x 45 minuten gespeeld in een tijdsbestek van maximaal 4,5 uur. Omdat het prachtige akoestische muziek betreft en spel met veel humor is het noodzakelijk om op een wat rustigere plek te staan (dus niet! naast podia, attracties met geluidsinstallaties).
De Verkleedkoffer is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.
Informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  / 06 53 717791 en via Totaal Theater  +31 73 6480598 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Recensies
'Soms word je geraakt door een onverwacht moment van schoonheid. Het kruipt in je poriën en laat je niet meer los, terwijl je alle besef van tijd verliest. Het overkomt mij niet vaak. Afgelopen zondag uitgezonderd. Gelukkig. De voorstelling ‘De Verkleedkoffer’ vertelt op intieme en humoristische wijze het verhaal van de (voor Huibers zeer persoonlijke) keuze voor verbeelding, de weigering tot conformeren aan de hedendaagse drang naar financiële rijkdom, en raakt de thema’s van ons bestaan – geboorte, leven, ouderdom – zonder in audiovisuele clichés te vervallen. Verwacht grootse klanken en verbluffend mooie maskers, maar het zijn de kleinere momenten die het meest ontroeren.... Gaat dat zien!' The complex society vijfenvijftig-minuten-ontroering-op-zondag

'Het is een vertoning die je van meet af aan in de ban houdt en pas als de laatste muziekfragmenten en de laatste beelden vervlogen zijn, realiseer je je dat je even deel mocht nemen aan de wereld volgens Huibers. Even weg van alledag.' Limburgs Dagblad
'Tegenover het allesoverheersende effectbejag met een overkill aan beelden en snelheid van de hedendaagse beeldcultuur, zijn de rust en integriteit van Huibers voorstelling een verademing. Een voorstelling in een poëtische stemming.' Eindhovens Dagblad
'Arno Huibers en Paul van der Heijden slagen erin om de aandacht van de kinderen en hun begeleiders al die tijd vast te houden en hen ademloos te laten genieten van de muzikale ‘maskerade’. Els van den Putte - cultuurcoach Valkenswaard.
‘Met zijn maskerspel houdt Arno Huibers zijn publiek een treffende spiegel voor met een subtiele weergave van de mensen rondom ons. Zelf een bijzonder mens’ Steenwijker Courant

Enkele reacties per mail

Wat was het leuk!! Zoon en moeder hebben zich echt vermaakt. Heerlijk spel en mooie combinatie met de muziek. en prachtige maskers zeg. Bedankt. We komen terug! - Ineke (over de Verkleedkoffer)

We hebben veel positieve reacties gekregen over het evenement van afgelopen zaterdag. Nogmaals hartelijk dank voor jullie uitstekende voorstelling - Johan (Raad van Kerken Castricum)

Heel grappig, tranen over mijn wangen. En ontroerend. - Manon

Het leven wordt een stuk leuker met jou - Marie-Louise

Superleuk en heeel grappig!! Bedankt namens Maud, Fleur en Birgit xxx

Ontzettend genoten. Ik zou het zeker aanraden - Max

'Vonden het grappig, leuk, fantastische voorstelling'. - groep D bs de Wielewaal Hoogeveen

'Nogmaals dank, ik was onder de indruk van de voorstelling en hij is zeer goed ontvangen door het publiek.' programmeur instelling de 4 seizoenen - Sophie

'Wij hebben als school enorm genoten van jullie voorstelling.' Basisschool de Trampoline

'Arno Huibers en Paul van der Heijden slagen erin om de aandacht van de kinderen en hun begeleiders al die tijd vast te houden en hen ademloos te laten genieten van de muzikale ‘maskerade’.
Cultuurcoach Valkenswaard

'De kinderen vonden het erg leuk! Ze hebben van het eerste tot het laatste moment gelachen. Dit komt o.a. doordat er veel humor en relatief weinig tekst in zat. Ze vonden het vooral heel leuk dat ze zelf mee mochten spelen.’ (Angela,Leerkracht bs)

Alle kinderen en collega's waren dolenthousiast! De voorstelling was toch zeker één van de hoogtepunten! Jolina - ToBe Dordrecht

Voor verdere recensies zie deze link

Op Locatie - de Verkleedkoffer

Muziektheater met maskers en muziek op bijzondere percussie-instrumenten.

De Verkleedkoffer buiten (promo) hr.mov


De Verkleedkoffer buiten (promo) hr.mov
de Verkleedkoffer
de Verkleedkoffer
150 sec.
Views: 828
 

Contact

Eindhoven - Nederland
e-mail: link naar email
KvK nr: 17247421
Tel: zie footer