Een ontroerende voorstelling/act door Arno Huibers en musicus Paul van der Heijden, met comedy-achtig spel, muziek en met mime tot in de perfectie. Een act met verrassend maskerwisselingen. Voor straat- en theaterfestivals buiten en binnen.

Verhaal...
Prachtige klanken van een exotische marimba doen de voorstelling als een concert beginnen. Tot vanuit het publiek een mannetje in het kantoorpak van zijn vader a-ritmisch zijn uiterste best doet mee te fluiten, te klappen, te dansen en zo de voorstelling zijn eigen wending geeft. Hij wil zijn vader niet opvolgen als verkoper van huizen en wil artiest worden. Samen met de musicus wordt het een half uur vol verrassingen met de uitvinding van het stoomstrijkijzer als noodzakelijk tussendoortje. 
Via subliem maskerspel en in perfect samenspel met de musicus transformeert hij in een reuzenbaby die in diverse lagen wordt afgepeld van Pippi tot blonde deerne tot een Afrikaans trommelende tante tot uiteindelijk 97 jaar oud dametje.
Op het einde lukt het om te worden wat hij het liefste wil zijn: ...clown

Theater en muziek vloeien naadloos in elkaar over, wat de grote kracht van deze act is. Met een virtuoos spelende Paul van der Heijden maakt het publiek kennis met de betoverende klanken van de Mexicaanse marimba en de opzwepende Afrikaanse djembé.

Straattheaterfestival
De act wordt 3 x 25 minuten of 2 x 45 minuten gespeeld in een tijdsbestek van maximaal 4,5 uur. Omdat het prachtige akoestische muziek betreft en spel met veel humor is het noodzakelijk om op een wat rustigere plek te staan (dus niet! naast podia, attracties met geluidsinstallaties). Vraag voor verdere informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Het Maskermannetje is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Recensies
'Het is een vertoning die je van meet af aan in de ban houdt en pas als de laatste muziekfragmenten en de laatste beelden vervlogen zijn, realiseer je je dat je even deel mocht nemen aan de wereld volgens Huibers. Even weg van alledag.' Limburgs Dagblad
'Tegenover het allesoverheersende effectbejag met een overkill aan beelden en snelheid van de hedendaagse beeldcultuur, zijn de rust en integriteit van Huibers voorstelling een verademing. Een voorstelling in een poëtische stemming.' Eindhovens Dagblad
'Arno Huibers en Paul van der Heijden slagen erin om de aandacht van de kinderen en hun begeleiders al die tijd vast te houden en hen ademloos te laten genieten van de muzikale ‘maskerade’. Els van den Putte - cultuurcoach Valkenswaard.
‘Met zijn maskerspel houdt Arno Huibers zijn publiek een treffende spiegel voor met een subtiele weergave van de mensen rondom ons. Zelf een bijzonder mens’ Steenwijker Courant

Voor verdere recensies zie deze link

Op Locatie - het Maskermannetje

Muziektheater met maskers. Een ontroerende voorstelling vol subtiele humor, muziek en met mime tot in de perfectie. Arno Huibers en Paul van der Heijden voeren kinderen en volwassenen! op een humoristische wijze mee in de magische wereld van muziek en maskerspel. Een beeldende voorstelling met weinig tekst geschikt voor publiek met verschillende culturele achtergronden.

Maskermannetje buiten (promo) hr.mov


Maskermannetje buiten (promo) hr.mov
 

Contact

Eindhoven - Nederland
Tel: +31 (0)40 2814602
e-mail: info@arnohuibers.nl
KvK nr: 17247421