Project voor psychogeriatrische patiënten en mensen met meervoudige stoornissen. 
De non verbale clown in de visie van Arno Huibers is breed maatschappelijk inzetbaar.

Boek Dementie met een glimlach
Dit boek vertelt het verhaal -in woord en beeld- van de ontwikkeling van een verrassende nieuwe kijk op de benadering van mensen met dementie. Omlijst door tientallen anekdotes, prachtige foto’s en illustraties, wordt de theorie op een uiterst leesbare manier beschreven. Het boek is geschreven op een wijze, dat iedereen die zich betrokken voelt bij de mens met dementie (van psycholoog tot mantelzorger, van manager tot verpleegkundige) zich aangesproken kan voelen. Het boek ontroert, zorgt voor een (glim)lach, confronteert op momenten, maar bovenal biedt andere inzichten van benadering.

Omvang: 132 pagina’s / Formaat: 200x225 mm staand / Afwerking: Luxe uitgave met harde cover, genaaid gebonden / Prijs € 24,95.
Met prachtige foto’s, illustraties en vol ontroerende en humoristische anekdotes, waardoor het leesbaar is van medewerkers op ieder niveau, tot mantelzorgers en eenieder die geïnteresseerd is in dementie.
Datum van verschijning oktober/november 2018; Zie ook facebook.nl/dementiemetglimlach; Wilt u op de hoogte blijven van verschijnen, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Documentaire
Arno Huibers heeft een documentaire gemaakt 'Ik wil Mieke blijven' waarin een indringend beeld wordt gegeven over het proces van dementie en de mogelijkheid om met humor en zonder taal te communiceren. De film is een weergave van 5 ontmoetingen van Arno Huibers met Mieke in 5 ½ jaar tijd, die gaandeweg van interviews overgaan in clownsontmoetingen. 
Wanneer met taal geen communicatie meer mogelijk is, ontmoeten Mieke en Arno elkaar op hun heel eigen wijze… verstild, aftastend, met liefdevolle humor. Niet meer aan verwachtingen hoeven voldoen. De ander ontmoeten in de kern wie zij is... Mieke. 

De film is beschikbaar voor educatieve doeleinden incluis presentatie door Arno Huibers. Voor meer informatie mailt u met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De documentaire duurt 30 min.; een compilatie van 3min.28 vindt u hier: Ik wil Mieke blijven. Incluis presentatie is de tijdsduur 60 minuten tot 90 minuten (in overleg). 
"Een film, die op empatische wijze een emotioneel en verdrietig dementie proces weergeeft. Maar de Mimakker vindt verbinding met de ware mens achter de dementie." (Laverblad - J.Worms)
"Je optreden was subliem en tilde het gebruikelijke niveau van onze bijeenkomsten naar een hoger plan. Heel veel dank!" (Rotary Den Haag)

miMakkus
In 1999 startte Arno Huibers (die mede aan de basis stond van Cliniclowns) in het psychogeriatrisch centrum De Passaat in Eindhoven een uniek project: mijn Vriend de Clown voor mensen met dementie. Sinds 2002 gaat het project verder onder de naam 'miMakkus' en is het werkterrein uitgebreid naar mensen met meervoudige stoornissen. De stichting miMakkus is werkzaam in een groot aantal zorginstellingen door heel Nederland, België en Duitsland. Met zo'n 250 gecertificeerde miMakkers is de stichting miMakkus met een minimaal budget vele malen groter dan bijvoorbeeld Cliniclowns Nederland.Voor meer informatie (of voor uw evt. donatie) kunt u contact opnemen met de stichting miMakkus via website: www.mimakkus.nl


 

 

 

miMakkus

Compilatie (3min28) van documentaire 'Ik wil Mieke blijven' (30 min.) – Arno Huibers / info@arnohuibers.nl De film ‘ik wil Mieke blijven’ geeft een indringend beeld in het proces van dementie, in dit geval Alzheimer. De film is een weergave van 5 ontmoetingen van clown Arno Huibers met Mieke in 5 ½ jaar tijd, die gaandeweg van interviews overgaan in clownsontmoetingen. Wanneer met taal geen communicatie meer mogelijk is, ontmoeten Mieke en Arno elkaar op hun heel eigen wijze… verstild, aftastend, met liefdevolle humor. Niet meer aan verwachtingen hoeven voldoen. De ander ontmoeten in de kern wie zij is... Mieke. De film kan alleen in combinatie met de toelichting/presentatie van Arno Huibers vertoond worden. Bv. voor onderwijsdoeleinden, conferenties, bijeenkomsten in de zorgsector etc.

'Ik wil Mieke blijven' compilatie (3min28)/promo van documentaire 30 min.


’Ik wil Mieke blijven’ compilatie (3min28)/promo van documentaire 30 min.
 

Contact

Eindhoven - Nederland
Tel: +31 (0)40 2814602
e-mail: info@arnohuibers.nl
KvK nr: 17247421