Arno slaat zijn vleugels uit en wil met een zeer toegankelijke versie van dit oude Griekse verhaal over Icarus, jong en oud meenemen in dit prachtige theaterprogramma. Het wordt een fantasievolle solovoorstelling waarin drie rollen door Arno worden gespeeld. De voorstelling is geïnspireerd op een bewerking van het verhaal uit de Griekse mythologie waarin de jonge Icarus al vliegend probeert te ontsnappen uit zijn gevangenschap.

Verhaal
Droom jij wel eens dat je kunt vliegen?

Icar woont met zijn vader op een zonnig eiland. Icar speelt veel buiten en vindt het daar heerlijk. Het eiland is van de reuze aardige sprookjeskoning Minos. Icar vindt de dochter van de koning erg lief.
Dan ontdekt Icar een vreselijk geheim over de koning en zijn monster 'de Minotaurus'. Daarom willen Icar en zijn vader vluchten, ver weg van het eiland. Maar de vraag is: hoe? Ze zoeken allerlei manieren om te vluchten.

De vader van Icar kan goed dingen ontwerpen. Hij bouwt een prachtig vliegapparaat, ontwerpt vleugels van 6 meter groot. Maar hij komt niet van de grond.
En dan maakt Icar vleugels van échte veren. Zal het nu lukken?

In deze speelse voorstelling wordt ingegaan op het vermogen van kinderen om vrijuit te kunnen dromen.

De mythe
De wereld van de griekse mythologie is een prachtige en fascinerende. Zoals de geschiedenis heeft uitgewezen, zitten in die verhalen alle belangrijke verhaalstructuren en elementaire conflicten van het leven.
En het Icarus’ verhaal is er één die gaat over de relatie en het conflict tussen jeugd, ouders, hun fantasie en werkelijkheid.

Kijk onder aan de pagina voor twee video compilaties
 

Het publiek vindt (reacties per mail)
Ik wilde nog even kwijt dat ik erg genoten heb van de voorstelling ‘Icar vliegt’. Het is om te beginnen een prachtig verhaal, je speelt zo overtuigend de rollen, met veel humor, veel spanning, ontroering, verrassingen. Kortom: Een juweeltje van een voorstelling.  De kinderen genoten intens. Kinderen kijken op zo’n verschillende manier naar een voorstelling; je diversiteit is daarom een heel sterk punt.  Ik kom zeker een tweede keer kijken. En ik ben het al aan het promoten, ik vertel iedereen dat ze moeten gaan kijken. Dit verdient de aandacht !
Leerkracht basisschool in Best

Wij hebben genoten van het prachtige verhaal EN het schitterende spel van Arno. Arno weet in de visueel ingestelde wereld van nu, ook auditief mensen te boeien. Dat betekent niet dat er  niet veel te zien is: in de fantasie van de toeschouwer en ook in bijvoorbeeld de prachtige vliegconstructie. Heel wat monden vielen verbaasd open. Arno is een geweldige storyteller en brengt het oude verhaal weer tot leven. In de klas hebben wij met veel plezier nog lang nagepraat over de mooie voorstelling. Daarna hebben de leerlingen al hun creativiteit kunnen loslaten op HUN interpretatie van de Minotaurus. Kortom: een voorstelling om aan te bevelen.
Groep 7 Wethouder van Eupenschool , Eindhoven

“t was net echt, da doolhof”
“t monster stonk tot boven in de zaal ! ”
“hoe liep ie daar nou naar beneden??”
En icar??? Die is terug, want die is verliefd!
Als ik kwaad ben, dan ga ik ook muziek op zetten!
Icar vond ik slimmer dan die vader.
(enkele reacties van kinderen nalv Icar Vliegt)

Dankjewel voor de mooie voorstelling!
Yvonne, programmeur schouwburg Veenlust, Veendam

Knap spel, CHAPEAU !
Dolf en ik hebben van je genoten.
Gisteren was, mede door jouw voorstelling een dag met een gouden randje.

Ik vind het een erg mooie voorstelling en ben zeer onder de indruk van wat je gemaakt hebt en waarvan je het gemaakt hebt.

Mooie voorstelling. Filosofisch, tijdloos, ontroerend, grote gelaagdheid. Niet onbelangrijk, prachtig om naar je te kijken.

“Ik wil je een compliment maken over de voorstelling, het was geweldig!”

“Wij vonden het een hartstikke goed programma.”

“Hartelijk dank voor de méér dan prachtige voorstelling! Ik heb er met volle teugen van genoten en vind je vakmanschap meesterlijk !”

“In drie woorden vond ik Icar Vliegt: vernieuwend, inspirerend, ontroerend.“

“Heel goed verhaal met interessante uitwerkingen richting contrast vader-zoon, en despoot versus createur. En ook heel boeiend gespeeld, met gebruik malen van allerlei theater mogelijkheden. En het meervoudig gebruik van decordelen. We hebben er zeer van genoten, en zullen zoals je vroeg er zeker anderen toe” aanmoedigen ook te gaan kijken.

Jou op het toneel zo bezig te zien is erg inspirerend en betoverend!!

Wow ik ben nog onder de indruk van Icar vliegt. top top top.
voorbij de woorden die ik kan zeggen, het was indrukwekkend in de letterlijke zin.

Theater - Icar vliegt

Droom jij wel eens dat je kunt vliegen? Icar woont met zijn vader op een zonnig eiland. Icar speelt veel buiten en vindt het daar heerlijk. Het eiland is van de reuze aardige sprookjeskoning Minos. Icar vindt de dochter van de koning erg lief. En dan..., dan ontdekt Icar een vreselijk geheim over de koning en over zijn monster: de Minotaurus. Daarom willen Icar en zijn vader vluchten, ver weg van het eiland. Maar de vraag is: hoe? Ze zoeken allerlei manieren om te vluchten. De vader van Icar kan goed ontwerpen. Hij bouwt een prachtig vliegapparaat en ook nog stoffen vleugels van wel 5 meter groot. Maar hoe hard er ook wordt geblazen, hij komt niet van de grond. En dan maakt Icar vleugels van échte veren. Zal het nu lukken? In deze speelse voorstelling wordt ingegaan op het vermogen van kinderen om vrijuit te kunnen dromen. Voor kinderen en volwassenen vanaf 7 jaar zie ook www.arnohuibers.nl

Icar Vliegt (promo)


Icar Vliegt (promo)
Icar Vliegt (promo)
124 sec.
Views: 346
Icar vliegt - Arno Huibers
Icar vliegt - Arno Huibers
111 sec.
Views: 880
 

Contact

Eindhoven - Nederland
Tel: +31 (0)40 2814602
e-mail: info@arnohuibers.nl
KvK nr: 17247421